Kagecreme med vanilje

Hvis kagecreme er en del af en kage opskrift, kan du vælge enten at købe en pulverudgave som du skal røre sammen, eller du kan lave din egen kagecreme. Det er ikke så svært og du kan selv justere smagen.

Denne opskrift er taget fra Meyers Bagebog. Cremen er en fast creme og den kan laves flere dage før den skal bruges.

Opskriften giver ca. 800 gram.

  • ½ vaniljestang
  • 5 dl sødmælk
  • 6 æggeblommer
  • 150 gr sukker – gerne hjemmelavet vaniljesukker
  • 40 gram majsstivelse
  1. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring stang og korn i kog sammen med mælken.
  2. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid. Tilsæt majsstivelse uden at piske.
  3. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning.
  4. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i 1 minut, under kraftig piskning; pas på at den ikke brænder på.
  5. Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet inden brug.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Min Opskrift
Scroll to Top