Denne chokolademousse kan laves uden mælkeprodukter, ved at erstatte piskefløden med piskbar sojafløde. Chokolademoussen er også meget velegnet, til mennesker der lider af diabetes eller andre livsstilssygdomme.
Chokolademousse er en af de nemmeste og mest delikate desserter jeg kender. En slankekur behøver ikke at være kedelig, så jeg har komponeret denne opskrift for at tilfredsstille den søde trang. Alting skal selvfølgelig nydes med måde, men denne opskrift gør det muligt at få en lækker dessert, som smager næsten som den plejer.
Hemmeligheden bag den sunde opskrift på chokolademousse
I denne opskrift har jeg erstattet sukker med Perfect strø fra Easis og undgår derved de fleste kulhydrater.
Ligeledes er der tale om chokolade med 85% kakaoindhold, som igen giver en stor besparelse på kulhydratindholdet. Den kraftige chokolade er sund og anbefales at spise i små mængder dagligt. Den chokolade jeg har benyttet er købt i Lidl, men du kan anvende enhver kraftig chokolade – Også gerne en helt uden sukker.
Chokolademousse til voksne behøver ikke at være ret sød. Den tilfredsstiller trangen til lækkert, ved at være fed og indeholde meget chokoladesmag.
Chokolademousse i stedet for proteindrik
Da chokolademousse næsten udelukkende består af æg og fløde, er det også en udmærket erstatning for proteindrik. Proteindrik fra apoteket indeholder meget sukker, så brug eventuelt denne opskrift til mennesker som er småt spisende, men fx har diabetes eller problemer med overvægt.
LCHF Keto Chokolademousse
Equipment
- Køleskab
- Piskeris
- 3 skåle
- Vandbad eller mikroovn
- Dejskraber
Ingredienser
- 3 stk Æg
- 2,5 dL Piskefløde Kan være sojapiskefløde
- 1 spsk Perfect strø eller anden sukkererstatning
- 35 g Chokolade 85% ca 4 store stykker chokolade. Evt helt sukkerfri
Sådan gør du
- Smelt chokoladen i mikroovnen eller i vandbad
- Pisk æggeblommerne med sukkererstatning i den ene skål – De bliver ikke hvide
- Pisk æggehviderne stive i den anden skål
- Pisk piskefløden i den tredje skål. Den må godt være lidt fast.
- Vend chokoladen i de piskede æggeblommer
- Vend forsigtigt både æggehvider og den piskede fløde i æggeblommerne med dejskraberen
- Hæld chokolademoussen i portionsglas, eller kom massen i en pæn skål og sæt den på køl
- Efter ca 2 timer er chokolademoussen klar til serveringPynt eventuelt med tranebær eller andre bær
Serveringsforslag
Hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af din servering, kan du fx lægge en teskefuld af den lækre Keto-marmelade i bunden eller på toppen af din chokolademousse. Opskriften finder du her
Du kan også toppe den med lidt kakaonips som er 100% chokolade og giver et dejligt knas.
Andre keto LCHF opskrifter
Mere ketoviden
Ønsker du mere viden om sund keto, så læs guiden til hjertesund keto.