Go Back

LCHF Keto Chokolademousse

Den kendte chokolademousse i en sund udgave, uden sukker og med 85% chokolade.
Bemærk at med den foreslåede mængde chokolade, bliver det en lys mousse, men da chokoladen er kraftig i smagen, er det stadig tydeligt en chokolademousse. Hvis du ønsker det, kan du selvfølgelig komme mere chokolade i, men bemærk at mængden af kulhydrat vil stige tilsvarende.
Forb. tid20 minutter
På køl2 timer
Samlet tid2 timer 20 minutter
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: chokolademousse, Protein, sukkertrang, Sødt
Servings: 4 Personer
Author: admin

Equipment

  • Køleskab
  • Piskeris
  • 3 skåle
  • Vandbad eller mikroovn
  • Dejskraber

Ingredienser

  • 3 stk Æg
  • 2,5 dL Piskefløde Kan være sojapiskefløde
  • 1 spsk Perfect strø eller anden sukkererstatning
  • 35 g Chokolade 85% ca 4 store stykker chokolade. Evt helt sukkerfri

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen i mikroovnen eller i vandbad
  • Pisk æggeblommerne med sukkererstatning i den ene skål - De bliver ikke hvide
  • Pisk æggehviderne stive i den anden skål
  • Pisk piskefløden i den tredje skål. Den må godt være lidt fast.
  • Vend chokoladen i de piskede æggeblommer
  • Vend forsigtigt både æggehvider og den piskede fløde i æggeblommerne med dejskraberen
  • Hæld chokolademoussen i portionsglas, eller kom massen i en pæn skål og sæt den på køl
  • Efter ca 2 timer er chokolademoussen klar til servering
    Pynt eventuelt med tranebær eller andre bær