Pizzabund af blomkål

Keto grøntsags-pizzabund

Da vi spiser en udgave af keto som bygger på at få flest mulige grøntsager, eksperimenterer jeg hele tiden med at få kosten sundere.
Jeg mener ikke vi skal fylde os uhæmmet med det skadelige kolesterol og jeg foretrækker at leve så antiinflammatorisk som muligt (hvilket groft sagt vil sig op imod et kilo grøntsager om dagen, og masser af omega 3 olie).
Der er bare ingen tvivl om at keto med det ultra lave indtag af kulhydrat, har en positiv virkning på os.

Når man lever brødfrit kan man godt komme til at savne nogle af de gode retter, så en gang imellem skejer vi alligevel lidt ud, med mere traditionel keto-mad, som typisk indeholder store mængder mættet fedt. Det gør denne pizzabund også med sine hele 200 gram ost, men der er da også en hel bradepandefuld og den rakte til 6 portioner.

Keto Pizza

For et stykke tid siden fandt jeg denne video på youtube, som vister hvordan man laver en meget velsmagende pizzabund ud af blomkål, ost og æg. Det er en ekstrem fed oplevelse, da der endte med at blive brugt 500 gram ost til en enkelt pizza. Men fordelt over to personer og to dage, så blev det en nogenlunde kost. Jeg ved godt at mange ketoofskrifter er helt ekstremt fede, men jeg bryder mig altså ikke om det og jeg tænkte derfor en del over, hvordan jeg kunne lave en udgave som jeg hellere ville fylde i kroppen.

Meget velsmagende pizzabund, men virkelig meget ost!

Forleden prøve jeg så at lave en sundere version, og eksperimenterede med at bruge både blomkål og spinat samt hørfrø til bunden. Det gik faktisk hæderligt og jeg vil derfor skrive opskriften ned, som den nogenlunde “skete”. Men altså, den er stadig på eksperimentalstadiet og er ikke helt lige så tynd og samlet som den i videoen. Hørfrøene kunne nok godt kværnes bedre end i vores køkkenmaskine, men hvis det ikke generer med lidt knas, så betyderne det ikke det store.

Jeg lavede en hel bradepandefuld, men opskriften kan også bruges til to mindre runde pizzaer hvis det ønskes.

Jeg beklager jeg ikke fik taget et billede, men jeg lover at pizzaen hverken visuelt eller smagsmæssigt fejlede det fjerneste. Jeg ville uden at blinke servere den for gæster – inklusiv børn.

Osten får det hele til at hænge fint sammen, på en lidt sej måde, som passer godt til pizza.
Hørfrøene suger nok lidt af den ekstra væde, som kommer fra de optøede grøntsager. Jeg synes ikke det er nødvendigt at riste dem af på panden, som det ellers ses i videoen.

Pizzabund af grøntsager

En sundere pizzabund af grøntsager med lavt indhold af kulhydrat, som primært smager af ost
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: brødfri, keto, pizza, pizzabund, vegetar
Antal: 6 personer

Equipment

 • Køkkenmaskine
 • Bageplade med bagepapir

Ingredienser

 • 500 g blomkål jeg brugte optøet fra pose
 • 400 g spinat også denne var bare optøet fra pose
 • 200 g Ost Jeg havde flødehavarti, men brug den du foretrækker
 • 1/2 dL Hørfrø
 • 1 stk æg (jeg havde kun et, men to ville nok gøre det mere sammenhængende)
 • salt

Sådan gør du

 • Kom alle ingredienserne i en køkkenmaskine og "kør" det nogenlunde ensartet. Det gør ikke noget hvis der er små klumper af blomkål i, den bliver lækker alligevel
 • Hæld massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk den ud med fx en dejskraber. Det er ikke nogen nem opgave, så det er her den meste forberedelsestid benyttes, men det er absolut besværet værd.
 • Bag pizzabunden ved 200 grader varmluft i ca 30 minutter, men vær lidt over den, da den nemt bliver sort i kanten.
 • Efter 30 minutter lægges revet ost, tomatsovs efter eget valg og det ønskede fyld på pizzaen og den bages færdig i ca 10-15 minutter.

Jeg serverede denne pizza med fyld af tomat og mozzarella og en dejlig tomatsovs med basilikum. Helt enkelt og meget, meget velsmagende.

Som tilbehør lavede jeg en pose grønne bønner kogt, nedkølet, fedtet godt ind i en god olivenolie og smagt til med hvidløg og salt. Dette er en god ting altid at have på køl, da det er super lækkert, sundt og mættende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Min Opskrift
Scroll to Top