Pizzabund af grøntsager
En sundere pizzabund af grøntsager med lavt indhold af kulhydrat, som primært smager af ost
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid45 minutter min
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: brødfri, keto, pizza, pizzabund, vegetar
Servings: 6 personer
Køkkenmaskine
Bageplade med bagepapir
- 500 g blomkål jeg brugte optøet fra pose
- 400 g spinat også denne var bare optøet fra pose
- 200 g Ost Jeg havde flødehavarti, men brug den du foretrækker
- 1/2 dL Hørfrø
- 1 stk æg (jeg havde kun et, men to ville nok gøre det mere sammenhængende)
- salt
Kom alle ingredienserne i en køkkenmaskine og "kør" det nogenlunde ensartet. Det gør ikke noget hvis der er små klumper af blomkål i, den bliver lækker alligevel
Hæld massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk den ud med fx en dejskraber. Det er ikke nogen nem opgave, så det er her den meste forberedelsestid benyttes, men det er absolut besværet værd.
Bag pizzabunden ved 200 grader varmluft i ca 30 minutter, men vær lidt over den, da den nemt bliver sort i kanten.
Efter 30 minutter lægges revet ost, tomatsovs efter eget valg og det ønskede fyld på pizzaen og den bages færdig i ca 10-15 minutter.