Denne opskrift på fastelavnsboller, har jeg fundet i Meyers Bagebog. Ifølge opskriften skal der blive 12 stk. og det gør der også. Personligt syntes jeg, at der godt kan blive lidt flere, da det bliver nogle velvoksne boller, hvis der laves de 12. Bollerne er baseret på en gærdej.
Dej:
- 300 gr. smør
- 500 gr. hvedemel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 spsk. lys rørsukker
- 2½ dl. mælk
- 40 gr. gær
- 2 mellemstore æg
Fyld:
- 200 gr. kagecreme med vanilje – opskriften er her
- 100 gr. god marcipan med mindst 60% mandler
- 60 gr. sukker
- 100 gr. blødt smør
- ca. 50 gr. mørk chokolade af god kvalitet
Pynt:
100 gr. mørk chokolade.
Smuldr smør i mel ved først at hakke det med en kniv og derefter nulre med fingrene. Tilsæt kardemomme og sukker. Lun mælken til den er lillefinger-varm, og rør gæren ud i den. Bland mælken i dejen sammen med æggene, og ælt den til en glat og lækker dej. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 30 minutter.
Bland marcipan, sukker og smør sammen i en skål. Rør remoncen til den lige netop hænger sammen – hvis den overrøres, risikerer man, at den skiller. Stil skålen med remonce til side.
Rul dejen ud til et stort rektangel på ca. 45×30 cm og skær den ud i 12 firkanter. Brug en paletkniv, så du ikke ridser køkkenbordet. Læg en skefuld creme på hvert dejstykke, derefter en skefuld marcipanremonce og til sidst et lille stykke chokolade – her kan der også bruges nougat. Løft hvert stykke op i hånden, fold hjørnerne ind, og form til en bolle. Læg bollerne på bagepapir med sammenfoldningen nedad og lad bollerne efterhæve 20 minutter. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Lad fastelavnsbollerne afkøle i ca. 10 minutter. Smelt imens chokoladen i en skål over et vandbad og pynt bollerne med den smeltede chokolade.