Lemon Curd er en æggebaseret creme, primært lavet af æg, sukker og smør.
Lemon Curd er en typisk bestanddel af det engelsk te bord. Det betyder, at det er godt på nybagte boller. Derudover kan det bruges som kagecreme eller ingrediens til kager der skal have citronsmag, f.eks. en citrontærte.
Til en portion lemon curd skal bruges:
- Saften fra 4 citroner og revet skal fra 2 af citronerne. Da der skal bruges citronskal, skal det være økologiske citroner der bruges.
- 3 æg
- 170 gram sukker
- 70 gram smør
Citronsaft, æg og sukker piskes sammen i en gryde ved middelvarme – det er vigtigt, at det ikke kommer i kog. Der skal piskes et par minutter. Herefter tilsættes smør og citronskal og der piskes fortsat indtil det begynder at tykne. Når man føler at konsistensen er rigtig, hældes det over i det glas, som Lemon Curden skal opbevares i.
Holdbarheden er ca. en uge.